Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Inlagda gurkor

 
Vi plockade en hel påse Västeråsgurkor när vi besökte Holländarehusgården för ett litet tag sedan, och sedan dess har jag haft fullt upp med ta vara på allihop. Eftersom jag aldrig har lagt in gurka förut bestämde jag mig för att testa lite olika inläggningar, och nu har jag två sorters ättiksgurka och en burk saltgurkor som står i kylskåpet och väntar på provsmakning. Dessutom kokade jag en omgång bostongurka som blev riktigt god, betydligt bättre än den man köper i butik. Om jag får tid innan säsongen är över ska jag nog försöka få tag på ännu fler, för att lägga in gurka var betydligt enklare än vad jag trodde. Dessutom är det ju mycket roligare, och oftast bra mycket godare, att äta saker man gjort själv än sådant man köpt färdigt.

Publicerad 2016-08-09 10:30:00 i Allmänt

Kommentarer


lovisa

Publicerad 2016-08-28 13:40:25

det här ser helt fantastiskt ut! :D

Svar: Tack så mycket! Jo det blev väldigt gott, ska definitivt göra det igen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka