Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ingefärsdricka med lime

 
Jag älskar ingefära i olika former av drycker. Under den kallare delen av året dricker jag det gärna i te, men än vägrar jag att acceptera att hösten är på väg och blandar istället ingefäran i en svalkande dryck tillsammans med lime. Drickan blir härligt syrlig med en rejäl ingefärssmak, och känns betydligt mycket fräschare än alla de sockrade varianter jag tidigare hittat. Ingefärsdrickan är perfekt som en nyttigare törstsläckare under varma sommardagar (som jag hoppas att vi får många fler av än!), men är också riktigt bra när förkylningstiderna närmar sig eftersom ingefära innehåller massor av nyttiga ämnen. Den är bland annat full av antioxidanter och utöver att motverka förkylningar kan ingefära bland annat hjälpa till att förbättra matsmältningen och verka antiinflammatoriskt.
 
 
Ingefärsdricka med lime
10-15 g ingefära, skalad och skuren i bitar
1,5-2 msk limejuice
1 liter vatten
 
Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa ordentligt tills ingefäran är finfördelad. Om du vill kan du sila drickan, exempelvis genom en saftsil eller kökshandduk. Häll därefter över ingefärsdrickan på en flaska och förvara i kylskåpet. Skaka ordentligt innan servering.
 

Publicerad 2016-08-15 11:45:00 i Drycker Glutenfritt Vegan

Kommentarer


Märta

Publicerad 2016-08-15 11:50:38

Detta låter och ser väldigt smarrigt ut! :-) Måste definitivt testa detta.

Svar: Tack så jättemycket! Hoppas att du tycker om det :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Cornelia

Publicerad 2016-08-17 08:05:49

Alltså åhh så gott! Borde ju göra susen mot det halsonda jag och sambon börjat känna av nu i dagarna.. Vi vill verkligen inte bli förkylda just nu!

Svar: Ja den blev väldigt god :) Nej att bli sjuk nu vore ju himla tråkigt, hoppas att det fungerar! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka