Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Grillkväll och hundbesök

 
Efter att ha varit här nere ett par dagar bestämde sig mina föräldrar för att åka på semester ett tag, vilket jag tyckte lät som en alldeles utmärkt idé. Det betydde ju nämligen att de behövde hundvakt, och vi har därför haft besök av lilla Chili i nästan två veckor. Det har blivit massor av promenader och en kväll fick hon följa med ut för en grillkväll i gräset.
 
 
Jag var såklart tvungen att testa min bostongurka, vilket betydde ett utmärkt tillfälle att äta korv med bröd.
 
 
Den blev väldigt bra, även om den kanske inte passade riktigt med senap. 
 
 
Vi passade på att grilla ett par majskolvar också, det är ju så himla gott och somrigt. Nu har dock lilla Chili åkt hem igen och vi har gett oss ut på egna äventyr, mer om det senare!
 

Publicerad 2016-08-11 10:45:00 i Allmänt

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka