Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

En måndag i Krakow: veganburgare och Wawelkullen

 
För två veckor sedan lämnade vi Sverige för ett par dagar för att istället bege oss till Krakow. Flyget gick redan vid sjutiden på morgonen och eftersom vi var rejält hungriga när vi väl kom fram inledde vi semestern på Krowarzywa, ett veganskt hamburgerställe. 
 
 
Tror knappast att veckan kunde ha börjat bättre, så himla god mat. Jag åt deras Tofex-burgare, och även om tofun i sig inte smakar så mycket (vilket verkar vara ganska genomgående i Krakow) blev det tillsammans med alla tillbehör riktigt gott. Vi testade flera andra burgarställen, men Krowarzywa blev en klar favorit och ligger dessutom väldigt bra mitt i gamla stan.
 
 
Efter maten promenerade vi runt lite i området, och Krakow är verkligen himla fint. Gamla stan är full av kyrkor och vackra hus, och runt alltihop sträcker sig en liten park.
 
 
Efter ett tag kom vi fram till Wawelkullen, där slottet och Krakows domkyrka ligger. 
 
 
 
 
 
Området var fullt av blommor och gamla byggnader, samt denna fina utsikt över floden Wisła som slingrar sig genom staden.
 
 
Efter att ha vandrat upp för kullen och trängts med alla turister var vi dock ganska trötta och bestämde att det fick räcka för dagen. Istället styrde vi stegen mot en mysig liten pub, innan vi återvände till hotellet för att vila upp oss inför morgondagen.
 

Publicerad 2016-08-23 15:59:00 i Resor, utflykter och äventyr Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


GoForFit

Publicerad 2016-08-23 16:38:47

Så härliga bilder! :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka