Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ugnsrostade spenatchips

 
Jag brukar försöka äta någorlunda nyttigt mitt i veckan, men ibland (eller alltid) är det ju ändå trevligt att ha något gott att tugga på under kvällen. Eftersom jag är väldigt svag för chips har jag vid det här laget testat en hel del olika varianter, bland annat att göra chips på spenatblad. Spenatchips går betydligt snabbare att göra än de flesta andra sorter, särskilt som man slipper stå och skiva i all evighet. Dessutom är de perfekta att göra om man skulle råka ha en påse spenat som börjar se lite ledsen ut, för som chips lär bladen garanterat gå åt fort. Enda nackdelen är väl kanske att vi aldrig kommer ha spenat kvar hemma längre.
 
 
Spenatchips
Färska spenatblad
Olivolja
Valfria kryddor, till exempel havssalt och svartpeppar
 
Pensla spenatbladen med lite olja på båda sidor. Sprid därefter ut dem på plåtar klädda med bakplåtspapper och se till att de inte överlappar varandra. Strö över valfria kryddor och sätt därefter in dem i ugnen på 200 grader i ca 5-10 minuter. Tiden varierar lite beroende på bladens storlek, så håll koll på dem så att de inte blir brända. Chipsen är klara när de är helt krispiga, och är absolut godast att äta direkt.
 

Publicerad 2016-04-13 17:25:22 i Glutenfritt Snacks Tillbehör Vegan

Kommentarer


Linnea

Publicerad 2016-04-14 11:48:27

Å så gott det ser ut, måste absolut prova på nån gång vi har spenat hemma! :)

Svar: Ja, det var jättegott! Det tycker jag verkligen du ska göra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ida

Publicerad 2016-04-14 13:15:57

Lät lagom avancerat! Tack för tipset :D

Svar: Vad roligt att du gillar det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Veronica Wallgren

Publicerad 2016-04-14 14:02:57

Låter verkligen gott!

Svar: Ja, det var supergott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Elin

Publicerad 2016-04-14 14:07:40

Vad spännande, måste provas! :)

Svar: Ja, det tycker jag verkligen att du ska göra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Jenny

Publicerad 2016-04-14 14:12:01

Åh detta måste jag prova!

Svar: Ja gör det, de blev jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Christina

Publicerad 2016-04-14 15:19:10

Kanon! Ska testas, älskar annorlunda recept som involverar grönsaker :)

Svar: Vad roligt att du gillar det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


JOSEFINE

Publicerad 2016-04-14 18:15:24

Det lät spännande måste prova :)

Svar: Ja det borde du göra, de blev jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Christina

Publicerad 2016-04-14 18:17:45

Mums, det låter jättegott!

Svar: Ja, det var det verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


mystylle

Publicerad 2016-04-14 18:51:11

kolla gärna in min blogg

Cassandra Haraldsson

Publicerad 2016-04-14 19:01:09

Mums, ser gott ut!

Svar: Ja, det var supergott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Ljuva Julia

Publicerad 2016-04-14 19:24:20

yuuummie, nu blev jag såååå saltsugen!

Svar: Vad kul att du gillar det! De var verkligen jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Hanna

Publicerad 2016-04-15 18:32:10

Det skulle jag vilja testa! :)

Svar: Det tycker jag att du ska göra, det var jättegott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Bea

Publicerad 2016-04-15 20:34:20

Åh Gud, vad gott det ser ut! Ska helt klart provas någon dag!

Svar: Tack så mycket! Hoppas att du gillar dem! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Maria

Publicerad 2016-04-16 07:16:36

Åh så smart! Brukar göra grönkålschips men detta måste jag testa! :P

Svar: Ja gör det, de var jättegoda! :) Grönkålschips är också himla gott, måste helt klart göra det igen snart :)
Linnéa - The Hungry Gosling


helenaforsmark.blogg.se

Publicerad 2016-04-16 10:14:12

ser gott ut :D

Svar: Tack så mycket! De var verkligen goda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


forestman.blogg.se

Publicerad 2016-04-16 12:24:47

Det får jag testa någon dag! Hur är konsistensen efter att de åkt in i ugnen? förutom krispigheten då? Tack för tipset! Trevlig helg, Anna

Svar: Vad roligt att du gillar det! :) Spenatchipsen blir inte krispiga på samma sätt som till exempel potatischips, utan blir kanske snarare torkade och lite rostade i ugnen. Jag tyckte dock att de var krispiga så länge man åt dem ganska snart efter att de var klara :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Hedda Rönnlund

Publicerad 2016-04-16 13:37:09

Åh så gott! Blir de krispiga?

Svar: Ja de var jättegoda! :) Jag tycker att de är krispiga så länge man äter dem ganska snart efter att de är klara, dock inte riktigt på samma sätt som exempelvis potatischips :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Joré Dirgélaité

Publicerad 2016-04-16 21:06:10

jag älskar spenat och jag älskar chips?? grönkålschips föll mig inte i smaken pga ogillar grönkål, men detta måste jag absolut prova!

Svar: Jag med, så himla gott! :) Ja det tycker jag att du ska göra, tycker inte smaken på spenatchipsen liknar grönkålschips precis :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Erika

Publicerad 2016-04-16 22:31:04

Åh vad gott! Det måste jag verkligen prova :)

Svar: Ja det tycker jag att du ska göra, de är jättegoda! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


hungrigast.blogg.se

Publicerad 2016-04-17 00:13:55

Gott var det!

Svar: Vad roligt att du gillar receptet! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Hanna

Publicerad 2016-04-19 20:44:55

Det ser inte så gott ut men kan tänka mig att det är godare än det ser ut. :-)

Svar: Jadå, de var jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


camilla å

Publicerad 2016-04-20 16:56:21

hur kan man (jag) inte tänkt på detta förut! Perfekt ju

Svar: Vad roligt att du gillar det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


redovisningsbyrå stockholm

Publicerad 2016-05-06 14:12:29

när man köp spenat.. Då kan man kanske lika gärna göra en god sallad? ;)

Svar: Jag brukar äta spenat i sallader, men ibland är det ju roligt att testa nya saker också :)
Linnéa - The Hungry Gosling


anonym

Publicerad 2016-09-16 20:01:18

Det här är jätte gott! Jag har testat det här hemma. Men problemet är att hur man kryddar. För man måste tänka på eftersmaken, kanske blir konstigt! Hehe... Alla gör misstag.

Svar: Ja visst är de goda! Jag brukar mest använda neutrala kryddor som salt och peppar, tycker det passar bäst till spenatsmaken :) Vad har du testat för några kryddor? :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka