Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Ramslöksbiffar med quinoa och kikärtor

 
Jag hade planer på att plocka ramslök redan förra våren, men eftersom jag inte har en aning om var det växer nånstans är det ju tyvärr lite svårt. Det har inte heller verkat som att det säljs någonstans, så därför blev jag så himla glad när jag hittade ett par krukor i en helt vanlig mataffär. Att köpa ramslök är dock ganska dyrt, men å andra sidan är det ju en kort säsong och det är himla gott. Färska ramslöksblad smakar som en blandning mellan gräslök och vitlök, och när de tillagas påminner de mycket om ugnsrostad vitlök. Jag hade faktiskt aldrig smakat ramslök tidigare, men det blev snabbt en favorit och är helt klart något jag kommer äta mycket av framöver. Tycker du om ugnsrostad vitlök borde du alltså verkligen prova dessa biffar inom de närmsta veckorna!
 
Har ni tips på var man kan hitta ramslök i närheten av Lund/Malmö vore det mycket uppskattat, för det vore fantastiskt att kunna äta det utan att spendera hela studiebidraget.
 
 
Ramslöksbiffar, ca 8 stycken 
1,5 dl torkade kikärtor eller 1 paket kokta
1 dl quinoa
1 kruka ramslök, ca 25 stora blad
2 msk maizena
3-4 msk vatten
Svartpeppar
Salt
 
Lägg kikärtorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta ärtor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
 
Lägg kikärtorna i en skål och mosa dem grovt med en gaffel. Rör ner quinoan och blanda samman ordentligt. Grovhacka ramslöken och rör sedan ner den tillsammans med maizena och vatten. Smaka av med salt och peppar.
 
Forma smeten till biffar och stek i en skvätt olja tills de fått lite färg på båda sidor. Servera med till exempel ugnsrostade rotfrukter.
 
 

Publicerad 2016-04-06 13:53:00 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


rememberthiis.blogg.se

Publicerad 2016-04-06 14:13:43

Låter gott :)

Svar: Ja, de är verkligen supergoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Anonym

Publicerad 2016-04-06 14:32:02

I Fyledalen finns extrema mängder ramslök, vid vombsjön endel också. Runt Skurup skall finnas en del också, samt vid Alnarp.

Svar: Tack så mycket! Då får jag planera in en utflykt snart :)
Linnéa - The Hungry Gosling


milina.blogg.se

Publicerad 2016-04-06 16:24:55

Wow, måste testas! :)

Svar: Ja det tycker jag att du ska göra, de är jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Happy

Publicerad 2016-04-06 17:20:44

mmmmm!!!

Svar: Ja verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Cornelia

Publicerad 2016-04-07 18:37:50

Spännande, det ser gott ut!

Svar: Vad roligt att du gillar det! De var jättegoda :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Amanda Jönsson

Publicerad 2016-04-08 11:36:15

Det där såg gott ut!

Svar: Ja, det var supergott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


classica.blogg.se

Publicerad 2016-05-02 23:42:23

spännande, hur var smakupplevelsen?

Svar: Jag tycker att de är himla goda! Är bara ledsen att jag inte kan göra dem igen för att jag inte hittat mer ramslök.
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka