Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Fem bra saker i april

 
Blomsteraffären på hörnan firade 10-årsdag och jag hittade den allra sista buketten rosa tulpaner för en tia. Tulpaner är verkligen perfekta i april och sprider massor av vårkänslor även när vädret inte riktigt har insett att det är vår än.
 
 
Jag har gett mig ut och sprungit hela 7 gånger den här månaden! Även om det bara är en kilometer åt gången är det ju faktiskt en början, och det känns så himla bra. Dessutom har det faktiskt inte varit så tråkigt som jag inbillade mig.
 
 
Körsbärsträden blommar och hela luften luktar vår och blommor.
 
 
Jag har äntligen tagit mig tid att sitta på balkongen i solen och lösa gamla korsord från förra sommaren. Ibland behöver man verkligen ta sig tid att slappna av lite.
 
 
Imorgon är det valborg, och det ser inte ut att bli riktigt så dåligt väder som för någon vecka sedan. Vi har laddat upp för mimosa och jordgubbar till frukost, och kanske tar vi till och med fram grillen.
 
Hur har er april varit?

Publicerad 2016-04-29 13:17:52 i Allmänt

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka