Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Fem bra saker i april

 
Blomsteraffären på hörnan firade 10-årsdag och jag hittade den allra sista buketten rosa tulpaner för en tia. Tulpaner är verkligen perfekta i april och sprider massor av vårkänslor även när vädret inte riktigt har insett att det är vår än.
 
 
Jag har gett mig ut och sprungit hela 7 gånger den här månaden! Även om det bara är en kilometer åt gången är det ju faktiskt en början, och det känns så himla bra. Dessutom har det faktiskt inte varit så tråkigt som jag inbillade mig.
 
 
Körsbärsträden blommar och hela luften luktar vår och blommor.
 
 
Jag har äntligen tagit mig tid att sitta på balkongen i solen och lösa gamla korsord från förra sommaren. Ibland behöver man verkligen ta sig tid att slappna av lite.
 
 
Imorgon är det valborg, och det ser inte ut att bli riktigt så dåligt väder som för någon vecka sedan. Vi har laddat upp för mimosa och jordgubbar till frukost, och kanske tar vi till och med fram grillen.
 
Hur har er april varit?

Publicerad 2016-04-29 13:17:52 i Allmänt

Tropisk smoothie

 
Nu när det börjar bli varmare ute blir jag allt mer sugen på att sätta mig i en solstol med en färgglad drink i handen, och vad passar då bättre än en tropisk smoothie? Eftersom melonsäsongen nästan är här går den dessutom att göra utan att det blir alldeles för dyrt, vilket ju är helt perfekt för en studentbudget! Min tropiska smoothie har massor av härlig sötma från frukterna, och eftersom den bara innehåller två ingredienser går den väldigt snabbt att mixa ihop. Se bara till att använda riktigt mogna frukter som har massor med smak så kommer du få en fantastiskt god dryck att njuta av ute i solskenet.
 
 
Tropisk smoothie
½ Galiamelon, ca 300 g
½ Mango, ca 150 g
 
Skär bort skal och kärnor från frukterna och dela dem sedan i bitar. Lägg fruktbitarna i en mixer och mixa tills smoothien är helt slät. Låt den stå en stund i kylskåpet (eller använd kylskåpskalla frukter) om du vill ha den riktigt kall, och servera gärna med sugrör.
 

Publicerad 2016-04-27 13:49:29 i DryckerFrukostGlutenfrittMellanmålVegan

Matplanering i solen

 
Idag tittar äntligen solen fram igen, så nu passar jag på att sitta på balkongen och planera lite inför de kommande dagarna. Egentligen har jag en hel del att göra i skolan för tillfället, men är ju mer sugen på att laga goda saker så ska försöka hinna med det också. Jag ser så himla mycket fram emot sommaren nu, då kommer jag ju ha all tid i världen att testa nya roliga recept.
 
Har ni tips eller förslag på något recept, spännande ingrediens eller något annat roligt ni vill att jag ska testa på? Lämna jättegärna en kommentar eller skicka iväg ett mail.
 
Ni har väl förresten inte missat att ni numera hittar The Hungry Gosling på både Facebook, Instagram, Pinterest och Bloglovin? Gå gärna in och följ bloggen där också!

Publicerad 2016-04-25 14:45:38 i Allmänt

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka