Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Picknick i bokskogen

 
Den senaste tiden har jag haft en himla massa att göra, så idag bestämde vi oss för att ta en liten paus. Vi packade därför en picknickkorg och åkte ut till Dalby Söderskog för att äta lunch.
 
 
I skogen kunde man precis se att det börjar bli höst, det mesta var fortfarande grönt men här och där letade sig höstfärgerna in.
 
 
 
 
 
Vi letade upp ett område utan några träd och packade upp picknickkorgen. Dagens lunch bestod av baguetter med solrosbullar och rödbetssallad.
 
 
 
 
 
 
Efter att ha ätit upp och promenerat genom skogen en stund var det dags att åka hemåt igen, men vi lär helt klart åka dit igen någon dag. Nog för att jag tycker om Skånes öppna landskap, men ibland är det trots allt trevligt med en skogsutflykt istället.
 

Publicerad 2015-09-29 14:52:20 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka