Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Majsplockning i Dagstorp

 
Under min uppväxt brukade vi alltid åka ut hela familjen och plocka frysen full av majs i början av hösten, och därför blev jag himla glad när jag äntligen lyckades hitta en gård här nere i Skåne där man kan plocka majs. I fredags begav vi oss därför iväg till Kävlinge och Dagstorps majsodling
 
 
Uppe i Småland brukar majsplantorna vara två meter höga och fältet sträcker sig så långt man kan se, men här var det å andra sidan helt folktomt. Jag gillar verkligen att kunna gå runt bland plantorna själv och välja ut de allra största majskolvarna, det är så himla mycket trevligare att få plocka dem ute på fältet än att köpa i affären.
 
 
 
Majsen smakar dessutom bättre när den är nyplockad, både färskare och sötare. Nu har vi en hel hög i frysen och jag ser fram emot att komponera ihop ett par majsrecept framöver.
 
 

Publicerad 2015-09-17 16:46:24 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Minda

Publicerad 2015-09-21 15:45:40

Åh vilken mysig och inspirerande blogg! Helt perfekt.

Svar: Tack så jättemycket, så kul att höra! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka