Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Äppelplockning på Glorias Äppelgård

 
Förra lördagen gav vi oss ut på landsbyggden utanför Lund, för vi skulle nämligen plocka äpplen! Glorias Äppelgård söder om Stångby har självplockning av äpplen nu under hösten, vilket jag tyckte lät himla trevligt.
 
 
 
Där får man gå mellan alla rader av äppelträd, provsmaka frukterna och själv välja ut de finaste äpplena att lägga i korgen.
 
 
 
Vid sådana här tillfällen tycker jag extra mycket om hösten - ute på landet vid skördetid omgiven av vackra röda frukter.
 
 
 
Vi fick med oss en hel hög äpplen hem, och nu tänker jag att de ska bli fina pajer, sött mos och spännande maträtter under de kommande veckorna. 
 

Publicerad 2015-09-22 16:49:28 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka