Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Ugnsbakade potatischips

 
Jag är ju en aning besatt av chips, och eftersom jag gjorde eget lökpulver för ett par dagar sedan var ju hemgjorda chips till helgen en självklarhet. Jag har gjort egna chips tidigare, men tycker verkligen att lökpulvret gör dem mycket godare. Föredrar du ändå något annat eller bara inte har det hemma går det såklart att göra chips ändå med andra kryddor.
 
Ugnsbakade potatischips
2 potatisar
1-2 msk rapsolja
Salt
Valfri krydda, till exempel lökpulver
 
Skär potatisarna tunt, gärna med en mandolin om du har det. Lägg dem i en skål, häll över olja, lite salt och andra kryddor och blanda runt ordentligt. Sprid ut chipsen på plåtar klädda med bakplåtspapper, helst så att de inte överlappar varandra alls. Krydda chipsen igen och sätt sedan in dem i ugnen på 150 grader i ca 30-40 minuter. Öppna ugnsluckan med jämna mellanrum för att släppa ut fukt och håll koll så att de inte bränns. Vänd chipsen när de har börjat få lite färg, efter ungefär halva tiden. Krydda gärna lite till efter att du vänt dem. Chipsen är klara när de är gyllenbruna och helt torra.
 
 

Publicerad 2015-10-09 16:41:00 i Glutenfritt Snacks Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka