Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Timjandoftande korvgryta med svamp

 
Vi lagar ofta mat som tar ganska lång tid, men ibland är man ju inte jättesugen på att stå i köket i över en timme på vardagskvällar. Då är den här korvgrytan en jättebra lösning, den tar runt en halvtimme att göra men blir ändå väldigt god med massor av smak. Välj gärna en lite starkare korv eftersom det är vad som ger grytan sin smak. Hittar du ingen sådan kan du även använda en mer neutral korv och istället krydda grytan lite extra med till exempel chilipulver.
 
Timjandoftande korvgryta med svamp, 2-4 portioner
1 paket stark korv, till exempel Wheatys chorizo
250 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
3,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk tomatpuré
1-1,5 msk timjan
Svartpeppar
Salt
Ev. maizena eller potatismjöl till redning
 
Finhacka löken, skär paprikan i småbitar och skiva svamparna och korven. Lägg grönsakerna i en gryta tillsammans med en skvätt olja och stek tills svampen börjar vätska ur. Tillsätt korvbitarna och stek ytterligare ett par minuter. 
 
Tillsätt vatten, matlagningsgrädde (jag använde Oatlys iMat), buljong, soja, tomatpuré och timjan. Koka upp och låt sedan småkoka i ungefär 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tycker du att grytan är för tunn kan du reda den lite med maizena eller potatismjöl.
 
Servera grytan med exempelvis ris eller pasta, vi åt den tillsammans med ris- och majspasta.
 
 

Publicerad 2015-10-15 18:22:00 i Middag Vegan

Kommentarer


a n n i k a

Publicerad 2015-10-15 19:26:47

Super mumsigt :D

Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka