Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Pumpachips

 
Nu är det ju snart Halloween och därför tänkte jag att det skulle passa bra med lite färgglada pumpachips till helgen. Chipsen passar bäst i mat, till exempel som topping på en höstig soppa, men går ju också att äta som de är. 
 
Jag använde mig av övre delen på en ganska smal butternutpumpa för att göra chipsen. Börja med att skala pumpan och skär den sedan i tunna skivor. Sprid ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper, strö över lite salt och sätt in i ugnen på 100 grader i ca 2-4 timmar. Vänd chipsen med jämna mellanrum och ta ut dem när de är helt torra.
 
 

Publicerad 2015-10-29 16:39:26 i Glutenfritt Högtider Snacks Tillbehör Vegan

Kommentarer


Nimo

Publicerad 2015-10-31 13:39:40

Ser gott ut! Tack för receptet!
Var gärna med i min tävling där man vinner en länk http://nouw.com/Nimom/tavling-vinn-en-lank-21214493

Svar: Tack, kul att du gillar det! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka