Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Örtkryddade kidney- och hirsbiffar

 
Jag gjorde biffar med hirs för första gången när jag försökte rensa ut saker vi aldrig använde ur skafferiet, och att lägga hirs i bönbiffar verkade som ett bra sätt att bli av med den. Biffarna blev dock väldigt lyckade, och istället för att få mer plats i skåpet gick jag och köpte ett nytt hirspaket. Hirs funkar nämligen utmärkt som bindemedel och gör att de håller ihop mycket bättre än vad veganska biffar brukar göra.
 
Kidney- och hirsbiffar, 6-8 stycken
1,5 dl torkade kidneybönor eller 1 paket kokta
0,5 dl hirs
1 gul lök
1 msk soja
1 msk potatismjöl
1,5 msk rosmarin
2 tsk timjan
Svartpeppar
Salt
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka. Blötlägg även hirsen över natten. Skölj av den och koka tills den är mjuk.
 
Finhacka löken och stek den sedan i en skvätt olja tills den mjuknat och fått färg.
 
Mosa bönorna grovt med en gaffel. Rör sedan ner hirs, stekt lök, soja, potatismjöl, rosmarin och timjan. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek i rikligt med olja tills de har fått färg och fin yta på båda sidor.
 
Vi serverade biffarna med ugnsbakade potatisar, morötter, gulbeta och polkabeta samt en pepparsås gjord på havregrädde.
 

Publicerad 2015-10-12 17:15:24 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Paulina

Publicerad 2015-10-12 17:17:41

Mums!

Svar: Verkligen! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka