Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Nyponsoppa

 
Förra helgen plockade vi en massa nypon, och därför kändes det som ett utmärkt tillfälle att prova på att koka egen nyponsoppa. När jag var liten brukade jag dricka sån där köpt nyponsoppa i pulverform, men det känns ju kanske inte som det bästa alternativet längre. Den här soppan smakar inte direkt som den köpta (den innehåller ju aningen mer än 9% nypon), men är riktigt god ändå.
 
Egen nyponsoppa är dock ganska tidskrävande att göra, att rensa bort alla frön tar ju nämligen ett tag. Jag gjorde min soppa på ca 4 dl nypon som jag kokade med ca 2,5 dl vatten och sedan sötade med agavesirap. Ett aningen mer utförligt recept hittar ni här.
 
Nypon går att plocka även under vintern, så vill du göra egen nyponsoppa har du fortfarande gott om tid på dig. 
 

Publicerad 2015-10-13 15:57:57 i Drycker Glutenfritt Mellanmål Soppa Vegan

Kommentarer


Isabelle

Publicerad 2015-10-13 16:00:33

Så fina bilder!

Svar: Tack!
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka