Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Hemgjort lökpulver

 
Jag har egentligen aldrig använt lökpulver när jag lagat mat, och det var först när jag provade att göra egna chips som jag insåg att det var något jag behövde i skafferiet. Lökpulver går ju visserligen att köpa färdigt men det är superenkelt att göra själv, så passa på nu under hösten när löken är som billigast.
 
Jag använde tre medelstora gula lökar till mitt pulver. Börja med att skala lökarna och skiva dem sedan tunt, gärna med en mandolin. Sprid ut lökskivorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper och sätt sedan in dem i ugnen på 50 grader. Byt plats på plåtarna med jämna mellanrum. Löken är klar när den är helt torr rätt igenom.
 
Lägg lökbitarna i till exempel en matberedare och mixa tills de är finfördelade. Förvara gärna pulvret i tomma kryddburkar. Tre medelstora lökar ger ca 1.5-2 burkar med lökpulver.
 

Publicerad 2015-10-05 17:02:22 i Glutenfritt Tillbehör Vegan

Kommentarer


Sanna

Publicerad 2015-10-06 14:46:47

Åh detta bara måste jag testa! :)

Svar: Ja gör det, det var hur enkelt som helst :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka