Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Havtorn och nypon

 
Vid brofästet i Malmö växer det massor av havtorn, och i flera veckor har jag varit sugen på att åka dit och plocka lite. Igår kom vi äntligen iväg, och som tur var fanns det hur mycket bär som helst kvar.
 
 
Vi hittade även mängder av nypon som vi plockade med oss hem. Nu tänkte jag försöka mig på att koka egen nyponsoppa, och kanske rent av testa på havtornsmarmelad.
 
 
 

Publicerad 2015-10-03 15:06:39 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka