Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Viltbiffar med trattkantareller och enbär

 
Mina föräldrar brukar plocka litervis med trattkantareller under hösten, och kantareller är därför en av de smaker jag starkast associerar med denna årstid. De här biffarna är kryddade lite som en klassisk höstig gryta, och utöver svampen hjälper enbären till att få fram den goda skogssmaken. Biffarna går såklart att äta året om men jag tycker helt klart att de passar bäst till hösten, och kan med fördel serveras till en trevlig söndagsmiddag.
 
Viltbiffar med trattkantareller och enbär, ca 4-5 stycken
1,5 dl torkade svarta bönor eller 1 paket kokta
1 gul lök
1 dl torkade trattkantareller
3 enbär
2 msk maizena
1 msk salvia
0,5 msk soja
Svartpeppar
Salt
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Smula kantarellerna till småbitar och lägg dem i en skål. Rör ner 3 msk vatten och låt stå en stund.
 
Finhacka löken och stek den sedan i en skvätt olja tills den mjuknat och fått färg. Finhacka enbären eller krossa dem i en mortel.
 
Mosa bönorna grovt med en gaffel. Rör sedan ner stekt lök, kantareller, soja, maizena, enbär och salvia. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till biffar och stek i olja tills de har fått färg och fin yta på båda sidor.
 
Servera gärna biffarna med rostade rotfrukter, en god brunsås och en liten klick svartvinbärsgelé.
 

Publicerad 2015-11-08 14:15:30 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


linah

Publicerad 2015-11-09 02:37:05

men åhh så gott!! <3

Svar: Ja verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Johanna

Publicerad 2015-11-09 13:11:57

Så gott!

VERONICA - fashionblog

Publicerad 2015-11-10 10:50:40

Asså YUM! Gud så gott detta ser ut, magiskt gott!! :) Härligt fina du!

Svar: Vad kul att höra! Tack så mycket! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka