Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Tranbärssås

 
Idag är det ju Thanksgivning, och då ska man såklart äta tranbärssås! Tranbärssås är jätteenkelt att göra, det är i princip bara att hälla ingredienserna i en kastrull och röra om. Egentligen är det mer som en gelé än en riktig sås, och smakmässigt påminner det lite grann om lingonsylt. Jag gjorde en enkel variant utan annan smaksättning, men om man vill kan man även blanda i exempelvis kanel eller apelsinskal.
 
Tranbärssås
225 g tranbär, frysta eller färska
2,5 dl vatten
2,25-2,5 dl socker
 
Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt tranbären och låt småkoka i ca 10-15 minuter, tills de flesta av bären har spruckit. Smaka av och tillsätt eventuellt mer socker om du tycker att såsen är för sur. Häll därefter över den i en skål eller glasburk och låt svalna i rumstemperatur. Såsen blir tjockare ju mer den hunnit kallna.
 

Publicerad 2015-11-26 19:06:01 i Glutenfritt Högtider Sylt, marmelad och konservering Tillbehör Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka