Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Socca med spenat och svampstuvning

 
Socca är en sorts italiensk pannkaka gjord på kikärtsmjöl - helt perfekt om man är sugen på crêpes eller pannkakor men ändå vill ha något lite lite nyttigare eller bara mer mättande. Jag fyllde mina med spenatblad och svampstuvningen, men fyllningen går ju att variera helt beroende på vad man har hemma. Pannkakorna är snabba och smidiga att göra och passar perfekt till lunch eller en lättare middag för ungefär två personer.
 
Socca, ca 4 stycken
2 dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
0,5 tsk salt
Eventuellt lite svartpeppar
 
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner vattnet. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar.
Hetta upp en liten skvätt olja i en stekpanna och häll i ungefär en fjärdedel av smeten. Se till att stekpannan är varm först, annars får pannkakan ingen bra yta. Stek på medelvärme, vänd den när ovansidan har stelnat och stek sedan ytterligare ett par minuter tills även undersidan är gyllene. Fortsätt tills alla pannkakor är klara.
 
Svampstuvning
250 g svamp
1 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Maizena till redning
 
Ca 30 g spenatblad.
 
Skiva svampen och lägg i en kastrull tillsammans med en skvätt olja. Stek svampbitarna tills de vätskat ur och en del av vätskan har kokat bort. Tillsätt grädde, jag använde Oatlys iMat, smaka av med salt och peppar och låt sedan koka ett par minuter. 
 
Rör ut lite maizena i vatten och häll därefter i det i kastrullen under omrörning. Upprepa tills du tycker att stuvningen har en bra konsistens, den ska vara ganska tjock så att den inte flyter ut.
 
Lägg upp pannkakorna på en tallrik, täck ena halvan av dem med spenatblad och toppa sedan med svampstuvningen. Vik över andra halvan av pannkakan och servera direkt.
 
 

Publicerad 2015-11-02 15:37:00 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


linah

Publicerad 2015-11-02 17:57:02

men åh så gott! dedär måste jag testa:D! <3

Svar: Ja det var jättegott! Det tycker jag att du ska göra :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Erica

Publicerad 2015-11-05 19:31:41

Åh så gott det ser ut! :D Detta MÅSTE testas!

Svar: Ja gör det, det var supergott! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka