Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Falafel

 
Här i Skåne är falafeln den absolut vanligaste snabbmaten, men en hemgjord variant blir trots allt godare än de från gatuköken. Det går dessutom snabbt att göra även hemma och är perfekt när man inte orkar laga något avancerat men ändå vill ha en god middag.
 
Falafel, ca 35 stycken
3 dl torkade kikärtor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
3 msk persilja
3 msk maizena
Svartpeppar
 
Blötlägg kikärtorna över natten.
 
Skär löken och vitlöken i grova bitar och lägg i en matberedare. Skölj av kikärtorna och lägg i dem tillsammans med resten av ingredienserna. Mixa allting till en relativt jämn smet och smaka av med svartpeppar och eventuellt mer salt. Forma smeten till små bollar och stek i rikligt med olja tills de är gyllenbruna på alla sidor. 
 
Servera falafeln med till exempel tortillabröd, körsbärstomater och en god sås.
 

Publicerad 2015-05-23 12:18:00 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka