Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Gröna linsbiffar

 

Ett av mina favoritrecept när jag precis flyttat hemifrån var de här linsbiffarna. De är himla enkla att göra, kräver väldigt lite förberedelse och är dessutom billiga. Originalreceptet kommer härifrån.

Gröna linsbiffar, ca 24 st
2,5 dl torkade gröna linser
2 dl valfri mjölk eller vatten
0,5 gul lök
0,5 dl vetemjöl
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk salt
Svartpeppar

Lägg linserna i blöt i minst åtta timmar, gärna över natten. Skölj av dem och mixa dem sedan i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.

Klicka ut smeten i en varm stekpanna och tryck ut till små biffar. Ju tunnare du gör dem desto krispigare blir dem. Vänd när de har börjat stabilisera sig och skifta färg på ovansidan. Vi serverade dem tillsammans med rosmarinkryddade rotfrukter och basilikasås.

Publicerad 2015-03-27 21:16:50 i Middag Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka