Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Senapssill

 
Igår var det ju midsommarafton, och utöver löksillen åt jag bland annat den här goda senapssillen. Det är den första vegetariska sillsorten jag gjorde och den serveras nu både till jul, påsk och midsommar. Jag gör oftast sillen på en halv aubergine, men receptet är egentligen anpassat för en hel så gör du bara en sorts sill kan du lika gärna lägga i hela auberginen. Originalreceptet kommer härifrån.
 
Senapssill
0,5-1 aubergine
5 msk stark senap, till exempel Dijonsenap
2 msk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
0,5 dl grädde
En knippe dill
Svartpeppar
 
Skala auberginen och skär den i små bitar. Koka bitarna i kraftigt saltat vatten tills de är helt mjuka och låt dem sedan svalna.
 
Blanda senap, socker, vinäger, olja och grädde i en glasburk. Jag använde Oatlys iMat men vilken grädde som helst bör fungera. Hacka dillen och rör ner i burken tillsammans med lite svartpeppar, och blanda därefter ner auberginebitarna.
 
Servera med klassiska tillbehör som kokt nypotatis och ett gott bröd.
 
 

Publicerad 2015-06-20 11:28:30 i Högtider Tillbehör Vegan

Kommentarer


lovisa

Publicerad 2016-06-23 20:38:06

haha, vilket kul sammanträffande! läste ditt senaste inlägg som var länkat hit och nu precis i denna stund inväntar jag avsalnande auberinger som ska läggas in i senap. har dock bara vanlig kogrädde så veganskt blir det ju inte, men hoppas det funkar ändå!

Svar: Det var ju väldigt passande :) Ja det går lika bra med vanlig grädde, har själv gjort det flera gånger tidigare. Hoppas att det blir gott, och att du får en trevlig midsommar! :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka