Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Potatissallad

 
Den här potatissalladen gjorde vi första gången till midsommar förra året. Den passar utmärkt som tillbehör till något grillat och är smidig att ha med sig ut på picknick. Salladen blir godast om den äts samma dag, men potatis och morötter går bra att koka i förväg. Originalreceptet kommer härifrån.
 
Potatissallad, ca 4 portioner
1 kg nypotatis
2 morötter
12 rädisor
1 citron
1 knippe persilja
1 knippe dill
0,5 dl olivolja
Svartpeppar 
Salt
 
Tvätta potatisen och skala eventuellt morötterna. Koka rotfrukterna mjuka och låt dem sedan svalna.
 
Skiva morötter och rädisor och skär eventuellt potatisen i mindre bitar. Hacka persiljan och dillen och pressa saften ur citronen. Blanda alltihop i en stor skål tillsammans med olivoljan och smaka därefter av med salt och svartpeppar.
 
 

Publicerad 2015-06-16 11:19:12 i Glutenfritt Sallad Tillbehör Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka