Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Picknick och hundbesök

 
Mina föräldrar har åkt utomlands en vecka, så nu är vi hundvakt åt den här fina. Lilla Chili kom hit lagom till att sommarvärmen kom tillbaka, så häromdagen tog vi med henne på picknick.
 
 
Vi åt spacebars, bönchips från Astrid & Aporna och en müslibar som de delade ut på Centralen i Malmö.
 
 
Chili fick ett ben som jag hittade på Astrid & Aporna. Lite hårt och jobbigt att äta tyckte den lata hunden som inte ens äter odelade jordgubbar, men efter en stund slank det ner ändå.
 
 

Publicerad 2015-06-30 10:30:00 i Allmänt

Sötpotatisnudlar

 
Efter att ha lagat flera rätter med zucchininudlar tyckte vi att det vore roligt att testa att göra nudlar av fler saker. Vi äter ganska mycket sötpotatis så när jag hittade det här receptet bestämde vi oss för att prova att göra sötpotatisnudlar, vilket blev väldigt gott. 
 
Sötpotatisnudlar i rostad paprikasås, 3-4 portioner
1,5 dl torkade vita bönor eller ett paket kokta
2 sötpotatis
1 röd paprika
5 sparris
5-6 champinjoner
3 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk basilika
Svartpeppar
Salt
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Använd en spiralizer för att göra sötpotatisnudlar om du har det, annars går det också bra att skära dem i strimlor med till exempel en potatisskalare. Gör nudlar av 1,5 sötpotatis, och koka den sista halvan mjuk och låt sedan svalna.
 
Dela paprikan i fyra delar och kärna ur den. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och rosta den i ugnen på 250 grader tills skalet börjar svartna, runt 20 minuter. Låt paprikabitarna svalna och dra därefter av skalet.
 
Mixa kokt sötpotatis, rostad paprika, soltorkade tomater, kokosmjölk, vitlök och basilika till en slät sås och smaka av med salt och svartpeppar.
 
Skiva svampen och skär sparrisen i bitar. Stek dem i lite olja i en wokpanna eller stor stekpanna tills de fått fin färg och svampen har börjat vätska ur. Blanda i bönorna och sötpotatisnudlarna och stek i ytterliggare några minuter. Häll därefter ner såsen, rör runt ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Servera när du tycker att sötpotatisen har fått en bra konsistens, man kan antingen låta den bli mjuk rätt igenom eller behålla lite tuggmotstånd.
 
 

Publicerad 2015-06-29 10:30:00 i GlutenfrittMiddagVegan

Mera mat

 
För ett par dagar sedan hämtade jag ut det här fina paketet från Seitanfoods! Har varit sugen på att prova en hel del av deras produkter ett tag, och nu var det äntligen dags. 
 
 
Det enda vi ätit tidigare var spacebars chorizo, men förhoppningsvis är resten också gott. Hittills har vi hunnit prova bland annat pepparsalamin på dagens frukostmackor, och den kan jag definitivt tänka mig att köpa igen.
 
 

Publicerad 2015-06-28 11:00:00 i Restauranger, butiker och tips

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka