Jag heter Linnéa och bor i Lund tillsammans med min sambo. Jag läser arkeologi vid Lunds Universitet, och när jag inte pluggar ägnar jag en hel del tid till att laga mat.

Som studenter har vi inte särskilt stor matbugdet och fokuserar därför främst på billiga recept, alltid vegetatiskt men ofta även veganskt och glutenfritt. Jag tycker om att laga mat från grunden utan snabba kolhydrater och konstiga tillsatser, och trots att vi bara har en liten balkong har jag ett tjugotal krukor fyllda med grönsaker och kryddväxter utanför dörren.

» Stäng information

Skagenröra

 
För ett tag sedan bakade jag bagels och fyllde frysen inför framtida utflykter. Häromdagen plockade vi fram de första och fyllde dem med den här goda skagenröran, vilket passade utmärkt till lunch. Jag gjorde egen vegansk majonäs men vilken sort som helst bör gå bra. Originalreceptet kommer härifrån.
 
Skagenröra
200 g tofu
100 g tångkaviar
5 msk majonäs
4 msk havregrädde
0,5 rödlök
1 stor knippe dill
1 tsk rivet citronskal
1 tsk citronsaft
Salt
 
Finhacka rödlöken och dillen. Smula tofun i en skål och blanda därefter ner majonäs, havregrädde, lök, dill, citronsaft, citronskal och tångkaviar. Smaka av med salt och evetuellt lite mer dill.
 
Använd skagenröran för att fylla till exempel bagels eller baguetter, eller för att göra toast skagen. Den är lagom till rejäla lunchmackor till två personer, men gör man toast skagen räcker den nog till fler. Gör gärna röran dagen innan så hinner smakerna komma fram bättre.
 
 

Publicerad 2015-07-16 11:09:13 i Högtider Tillbehör Utflyktsmat Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka