Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Gässlingar och museibesök

 
Förra veckan bestämde vi oss för att turista lite i Malmö. Trots att jag bott där i tre månader har jag ju inte sett särskilt mycket av staden egentligen. Vi började med att ta en promenad genom Pildammsparken.


Vi tittade bland annat på den fina rosenträdgården.

 
 
Sedan fortsatte vi till Slottsparken för att äta lunch, i form av bagels med marinerad tofu och ananas.
 
 
 
Vi hittade en hel hög söta små gässlingar.
 
 
 
Därefter var det dags att gå på museum. Vi började med slottet och avslutade dagen med Teknik- och sjöfartsmuseum. Det sistnämnda hade bland annat en utställning om Tycho Brahe och ett miniplanetarium. Jag har tidigare läst lite astronomi, och fastnade såklart en stund vid detta.
 
 

Publicerad 2015-07-27 10:30:00 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


emelie

Publicerad 2015-09-23 17:21:23

dina bagels ser så goda ut, bakar du själv eller kan jag gå och köpa?

Svar: Jag har bakat dem själv, använde mig av detta receptet :)
http://flickanokakorna.se/2010/05/05/basic-bagels/
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka