Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Tomat- och basilikabiffar

 
Den senaste veckan har jag haft en hel del att göra, och därför har det inte blivit särskilt mycket kreativ matlagning. Ett och annat recept blir det ju dock ändå, och vi har bland annat ätit de här goda tomat- och basilikabiffarna. Biffsmeten kan verka ganska svårhantering men hemligheten är steka dem på hög värme direkt, då får de en riktigt krispig yta och blir supergoda.
 
Tomat- och basilikabiffar, ca 4-5 stycken
1,5 dl torkade kidneybönor eller 1 paket kokta
10-12 körsbärstomater
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackad basilika
2 msk maizena
Svartpeppar
Salt
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Finhacka tomater och lök och pressa vitlöksklyftan. Mosa bönorna grovt med en gaffel och rör sedan ner lök, tomater, vitlök, basilika och maizena. Smaka av med salt och peppar.
 
Hetta upp olja i en stekpanna och vänta tills den blivit riktigt varm. Forma smeten till biffar och lägg ner dem i stekpannan. Sänk till medelvärme och stek biffarna till de har fin färg och krispig yta på båda sidor. Se till att inte vända biffarna för tidigt eftersom de då riskerar att gå sönder.
 
Servera tomat- och basilikabiffarna med exempelvis pasta och en god pesto.
 
 
 

Publicerad 2015-12-09 19:38:49 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Mikaela

Publicerad 2015-12-11 12:56:07

Ser riktigt gott ut :)

Svar: Tack! Det var det verkligen :)
Linnéa - The Hungry Gosling


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka