Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Chokladtryffel med rom

 
Choklad är helt klart mitt favoritgodis, och till jul brukar jag alltid göra flera olika varianter av julgodis med choklad. I år testade jag en ny variant av min traditionella tryffel, den här är både vegansk och har en lite annan smaksättning. Jag tycker faktiskt att denna blev ännu godare än vanligt, särskilt som man kan ana en svag kokossmak. Rom och Malibu går självklart att byta ut mot någon annan spritsort också, eller utesluta helt om man föredrar det.
 
Chokladtryffel, ca 60 stycken
200 g mörk choklad
1 dl grädde
2 msk agavesirap
2 msk rom
1 msk Malibu
1 msk smakneutral kokosolja
0,5 krm havssalt
 
Finhacka chokladen, gärna i en matberedare eller liknande. Lägg chokladkrosset i en skål.
 
Häll kokosolja, agavesirap och grädde (jag använde Oatlys iMat) i en kastrull. Koka upp och rör sedan ner i skålen med choklad. Tillsätt salt, rom och Malibu och blanda ordentligt.
 
Klä in en burk eller mindre form med plastfolie eller liknande, då släpper chokladen lättare. Häll i smeten och ställ den sedan kallt tills chokladen stelnat.
 
Skär därefter chokladen i bitar och rulla i kakao.
 
 

Publicerad 2015-12-23 15:48:34 i Glutenfritt Högtider Snacks Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka