Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Vegansk plockmat

 
När jag var liten brukade vi ofta äta plockmat hemma, med massor av små tallrikar med korvbitar och annat gott spetsade på tandpetare. Jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt med sådana middagar, som ju inte alls kändes som att de bestod av riktig mat. Vi slutade dock med det så småningom, troligtvis när jag blev vegetarian. Jag har varit sugen på att göra nåt liknande ett tag, och nyligen plockade jag fram några av de saker vi beställde från Seitanfoods i början av sommaren och gjorde i ordning lite plockmat.
 
Jag använde mig av lufttorkad skinka, chorizo och en pumpa-spacebar. Chorizon var definitivt bäst men även skinkan, som i sig själv är en aning torr och smaklös, blev mycket bra i kombination med melonbitar. Det var väldigt trevligt att äta plockmat igen, och det är definitivt en måltidsform vi kommer att upprepa snart!
 
 

Publicerad 2015-08-24 09:06:39 i Restauranger, butiker och tips

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka