Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Krispiga grönkålschips

 
Jag blev sugen på att göra grönkålschips redan i våras, men då var det ju inte riktigt säsong och därför har det fått vänta till nu. Chips är definitivt min största last när det kommer till att äta nyttigt, jag hade lätt kunnat äta ett par påsar i veckan men det är ju inte riktigt hållbart i längden. Därför är jag alltid på jakt efter lite nyttigare snacks, och de här grönkålschipsen blev riktigt bra. De blev superkrispiga och betydligt mer mättande än vad de ser ut. Denna gången gjorde jag en enkel lättsaltad variant, men självklart kan man använda fler kryddor om man vill.
 
Grönkålschips
300 g grönkål
1 tsk olivolja
Havssalt
 
Skölj av bladen och skär bort den grova stjälken i mitten. Skär grönkålen i lagom stora bitar och lägg i en skål. Häll över olivolja och massera in i bladen med händerna. Salta grönkålen antingen när den ligger i skålen eller efter att du spridit ut den på plåtar, men se till att saltet fördelas jämt mellan bitarna.
 
Sprid ut grönkålen på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt in dem i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter. Byt plats på plåtarna och rör runt lite efter halva tiden. Se upp så att grönkålen inte bränns. De är klara när de är krispiga och helt torra.

Publicerad 2015-08-06 12:28:54 i Glutenfritt Snacks Tillbehör Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka