Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

En båttur till Danmark

 
Precis innan vi åkte till London tog vi båten över till Helsingör. Vi hade egentligen tänkt göra den här utflykten redan förra året men då jobbade jag för mycket, men i år blev det äntligen av!
 
 
 
Efter att ha gått av båten åt vi tofubagels i hamnen, mycket fint med havsutsikt till lunch.
 
 
Vi fick sällskap av den här högljudda lilla gråtrutsungen.
 
 
Efter att ha ätit gick vi bort till Kronborg för att ta en titt på slottet.
 
 
Alla husen i Helsingör var målade i så himla härliga färger. 
 
 
 
 
Sen promenerade vi in mot centrum för att titta på själva stan. Det fanns massor av stora målningar på murar och fasader runt om i staden.
 
 
Vi tittade även på klostret, som hade en himla fin innergård omgiven av rosenbuskar.
 
 
 
 
Sen tog vi båten tillbaka till Sverige. Båtturen var ett utmärkt ställe för lite snacks i form av en himla god kokosbar. Okej, i princip allt med kokos är jättegott så det var ju inte så oväntat.
 
 
Innan vi tog tåget hemåt igen tog vi även en promenad genom Helsingborg och tittade på Kärnan. Mycket fin utsikt där uppifrån.
 
 

Publicerad 2015-08-20 10:00:00 i Resor, utflykter och äventyr

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka