Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Banan- och chokladglass

 
Jag provade ju att göra bananglass för ett tag sedan och eftersom den blev väldigt god bestämde jag mig för att testa lite fler smaker. Den här gången blev det chokladglass, perfekt till eftermiddagsfikat eller som något svalkande under en solig dag.
 
Banan- och chokladglass, 1-2 portioner
2 frysta bananer
1 msk kakao
1 msk vatten
 
Skala och dela bananerna innan du fryser in dem så blir det enklare att göra glassen.
 
Mixa bananbitar, kakao och vatten till en jämn smet. Tillsätt eventuellt mer vatten om mixern har svårt att dela de frysta bananbitarna. Servera direkt eller frys in för att äta vid ett senare tillfälle.
 

Publicerad 2015-08-30 14:13:57 i Glutenfritt Mellanmål Snacks Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka