Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Veganglass i MalmöHela sommaren har jag sett fram emot att gå till Köld och prova deras cashewglass, och i lördags var det äntligen dags! Jag beställde hallon-lakrits och cashew-choklad. Blev verkligen inte besviken, så himla gott.
 
 
Min pojkvän beställe också chokladglassen samt sorbet med Piña Colada-smak. Det var nog den godaste sorbet jag smakat, brukar tycka att de är ganska isiga annars men denna var jättegod. Kan verkligen rekommendera att gå dit, och det dröjer nog inte särskilt länge innan vi själva går på återbesök.

Publicerad 2015-08-31 15:57:45 i Restauranger, butiker och tips

Banan- och chokladglass

 
Jag provade ju att göra bananglass för ett tag sedan och eftersom den blev väldigt god bestämde jag mig för att testa lite fler smaker. Den här gången blev det chokladglass, perfekt till eftermiddagsfikat eller som något svalkande under en solig dag.
 
Banan- och chokladglass, 1-2 portioner
2 frysta bananer
1 msk kakao
1 msk vatten
 
Skala och dela bananerna innan du fryser in dem så blir det enklare att göra glassen.
 
Mixa bananbitar, kakao och vatten till en jämn smet. Tillsätt eventuellt mer vatten om mixern har svårt att dela de frysta bananbitarna. Servera direkt eller frys in för att äta vid ett senare tillfälle.
 

Publicerad 2015-08-30 14:13:57 i GlutenfrittMellanmålSnacksVegan

Ett besök i Varberg

 
När vi var i Jönköping hann vi med en liten utflykt till Varberg också. Mina föräldrar skulle titta på nytt kök, så då tänkte vi gå på museum.
 
 
 
Från utsidan ser Varbergs fästning väldigt fin ut. Museet var tyvärr det sämsta jag varit på, jag betalar inte hundra kronor för att titta på plastpåsar från Ullared precis.
 
 
En och annan riktig sak hade de klart också, men inte särskilt många.
  
 
Utsikten från borgen kunde man däremot inte klaga på, den var nämligen himla fin.
 

Publicerad 2015-08-29 12:11:56 i Resor, utflykter och äventyr

Till bloggens startsida

Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka