Jag heter Linnéa och är bosatt i södra Skåne, bland gula rapsfält och lummiga bokskogar. Jag lagar vegansk mat, gärna från grunden med rena råvaror i säsong och ännu hellre av sådant som jag själv har skördat. Utöver matlagning tycker jag nämligen mycket om att odla, och varje sommar svämmar min lilla balkong över av doftande örter, enorma tomatplantor och slingrande sockerärtor. Framåt hösten fylls varenda hörna av timjan, chili eller mynta hängandes på tork, medan kylskåpet ständigt svämmar över av burkar och flaskor fyllda med årets skörd. Jag tycker också om att åka iväg på mysiga utflykter, gärna ut i naturen med en picknickkorg eller till små gårdsbutiker ute på landet.

» Stäng information

Chili sin carne

 
Chili sin carne är en enkel men väldigt god maträtt, och använder man färdigkokta bönor går den dessutom relativt snabbt att göra. Originalreceptet kommer härifrån.

Chili sin carne, ca 4 portioner
1,5 dl torkade kidneybönor eller ett paket kokta
1,5 dl små vita bönor eller ett paket kokta
800 g krossade tomater
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk rårörsocker
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
 
Lägg bönorna i blöt över natten om du inte använder färdigkokta bönor. Skölj av dem och koka dem sedan mjuka.
 
Finhacka chilin och den gula löken, och skär paprikan i ca en cm stora bitar. Lägg grönsakerna i en stor stekpanna eller kastrull, vi brukar använda en wokpanna. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt sedan spiskummin, paprikapulver, socker, svartpeppar och salt. Stek på hög värme i lite olja tills grönsakerna börjar få färg och häll sedan i de krossade tomaterna. Koka chilin i ca 20 minuter, och tillsätt sedan bönor och morot och låt koka ytterligare en liten stund. 
 
Servera chili sin carne med till exempel fullkornsris.

Publicerad 2015-04-27 10:23:00 i Glutenfritt Middag Vegan

Kommentarer


Kommentera inlägget här

Till bloggens startsida













Ramslök
Pumpabiffar
Chutney
Spenatchips
Höstmacka